LP - ABRAMIS BRAMA - TUSEN ÅR blue/white marble, 300x

 

 

"Tusen år" är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal - riffen, groovet och de svenska texterna - men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Abramis Brama för vidare en tradition av tung rock sjungen på svenska, vilken startade i slutet av 60-talet med band och artister som November och Pugh Rogefeldt.
Till bandets musikaliska influenser räknas de självklara förfäderna och riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och svensk folkmusik.

Fredrik Lindström kallar Abramis Brama för Sveriges mest konsekventa band. "För att vara konsekvent så måste man ha bra självkänsla.
Abramis Brama sjunger om medmänsklighet, ansvar och existens med ett brinnande engagemang som skulle få Strindberg att ta tillbaka sina ord om att hans eld var den största i Sverige."

 

1 LÖPELD
2 VEM ÄR DU?
3 TUSEN ÅR
4 SLUTET AV TUNNELN
5 FEL KVINNA
6 VÄGEN UT
7 HAV AV LÖGNER
8 TA MIG TILLBAKA

The item was added to the cart
229 SEK
Buy
Artist ABRAMIS BRAMA 10 Release date2019-10-17 AvailabilityIn stock Delivery1 - 3 days Item no26365 Product groupVinyl MediaLP Catalogue numberBLOD119LP02 Record labelBlack Lodge 33 GenreStoner Rock 491 ConditionNew, unplayed

OK