7" - GESSLE, PER - BEREDD with Molly Hammar

First single from upcoming album "Sallskapssjuk".

 

 

Beredd" är det första smakprovet från Per Gessles kommande album "Sällskapssjuk" - hans första med nytt material på svenska på sju år. 
Albumet är inspelat i Halmstad och till största delen bestående av duetter med en rad starkt lysande sångare och artister.
 

- På något sätt verkar det vara mitt öde ända sedan Marie Fredriksson och jag började samarbeta i Roxette - mina låtar blir alltid snäppet bättre när en annan stark personlighet kommer in i bilden och tillför sin unika grej, ler Per.

 

På "Beredd" är det Molly Hammar och Per som samsas vid mikrofonen - på ett sätt som gör upphovsmannen lätt lyrisk.

 

-Molly är en av mina absoluta favoritsångerskor. Hon har den där magiska kraften som gör att man inte kan sluta att lyssna på henne. Jag är så stolt att hon ville vara med.


- När Per ringde och frågade om jag ville göra "Beredd" med honom så kände jag mig väldigt ärad och det var en självklarhet för mig att göra det. Det är en generationsöverskridande låt på många sätt då jag relaterar till den på många plan så som jag tror andra kommer göra, och när Per Gessle ringer finns det inget annat svar än ja. 

 

Inspelningen gick nästan oförskämt enkelt. Molly kom ner till Sweetspot-studion i Harplinge utanför Halmstad, tog en mikrofon, satte sig i en soffa och testade lite.

 

- Efter andra tagningen var det klart - hur självklart som helst, berättar Per.

 

"Sällskapssjuk" är ett väldigt spännande album och projekt för mig. Det är en underbar utmaning både som låtskrivare och producent att försöka få ihop pusslet av olika röster och talanger. Molly-låten är först ut. Sen kommer det mer.

The item was added to the cart
209 SEK
Buy
Artist GESSLE, PER 9 Release date2024-03-01 AvailabilityIn stock Delivery1 - 3 days Item no82080 Product groupVinyl Media7" Catalogue number5054197962844 Record labelElevator Music 4 GenreMainstream / Major artists 2288 ConditionNew, unplayed

Related artists

OK