LP - PG ROXETTE - POP-UP DYNAMO Black vinyl, gatefold

Per Gessle berättar: "Walking on Air" var det första jag skrev till albumet "Pop-Up Dynamo!". 2019 fick jag en förfrågan om att skriva en låt till filmen "Top Gun" och då föddes "Walking on Air". Den gjordes till en speciell scen i filmen där någon dansar på en strand (därav textraden "oh I'm sure you love to dance on the beach"). Filmmänniskorna använde dock inte låten. De kanske inte gillade den lika mycket som jag eller så tog de bort scenen? Jag vet inte. Har inte sett den ännu.

 

Jag behöll låten och började skriva mer musik i samma 80- och 90-talsstil som påminde om "Look Sharp!" + "Joyride". Det var så det nya PG Roxette-albumet tog form. Det är Helena Josefsson och Dea Norberg tillsammans som sjunger i refrängerna. Helena är drivande men Dea har dubbat henne. De delar på allt det fantastiska wailandet. Tjejerna har så olika sätt att sjunga, det är därför jag älskar att arbeta med dem. Det är detta sound som finns på hela det nya albumet. Tillsammans skapar de nästan en tredje persona, det är svårt att säga vem som är vem. Lite som Agnetha och Frida i ABBA".

 

Tracklist Vinyl

A

1 WALKING ON AIR

2 ME AND YOU AND EVERYTHING IN BETWEEN

3 HEADPHONES ON

4 YOU HURT THE ONE YOU LOVE THE MOST

5 WATCH ME COME UNDONE

B

1 THE CRAZIEST THING

2 DEBRIS

3 THE LONELIEST GIRL IN THE WORLD

4 JEZEBEL

5 MY CHOSEN ONE (FEATURING LÉON

6 WALK RIGHT IN

The item was added to the cart
269 SEK
Buy
Artist PG ROXETTE 7 Release date2022-10-28 AvailabilityIn stock Delivery1 - 3 days Item no49420 Product groupVinyl MediaLP Catalogue number5054197122101 Record labelWarner Music Sweden 4 GenreMajor Artists 207 ConditionNew, unplayed

Related artists

OK