LP - TAKIDA - THE AGONY FLAME 2024 Album

The Agony Flame är bandets nionde studioalbum och blir uppföljare till plattan "Falling From Fame" från augusti 2021.

Det nya albumet är mer dynamiskt än föregångaren som vid en jämförelse känns lite plattare i soundet. Ambitionen var att mejsla fram ett mäktigt sound där man samtidigt kan urskilja alla detaljer.

 

Takidas sound är, som med de flesta grupper, en blandning av medlemmarnas individuella influenser. Samtliga medlemmar har sina främsta rötter i 80-talet. Robert Pettersson bottnar i pop och husguden var när det begav sig Michael Jackson. Gitarristen Tomas Wallins husgudar finns i tysk 80-talsmetal som Running Wild, Accept och Helloween. Gitarristen Mattias Larsson är inne på textbaserade visor och rock som Lars Winnerbäck och Bruce Springsteen. Trummisen Kristoffer "Krille" Söderström har rötterna i grunge och multiinstrumentalisten Chris Rehn bidrar med de pampiga syntarna men står även för en del av metal-inslagen, inspirerad av den typ av klassiskt-möter-metal som kan hittas hos exempelvis Nightwish och Within Temptation.

 

Tracklist:
1.     Third Strike

2.     The Other Side

3.     Sacred Spell

4.     In Time

5.     Your Blood Awaits You

6.     Nothing But A Misplace

7.     The Loneliest Hour

8.     Sickening

9.     Isolated (Smoke & Mirrors)

10.  On The Line

11.  Second Fiddle

The item was added to the cart
379 SEK
Buy
Artist TAKIDA 2 Release date2024-02-09 AvailabilityIn stock Delivery1 - 3 days Item no69519 Product groupVinyl MediaLP Catalogue number0602458483086 Record labelUniversal 111 GenreClassic Heavy Metal 1584 ConditionNew, unplayed

OK